Subscribe to get Latest Updates in Your e-mail FREE: CLICK HERE TO SUBSCRIBE!

Coronavirus (COVID-19) Daily Updates in Nigeria: CLICK TO SEE STATES, CASES & DEATHS RECORDED.

NIMC Aptitude Test Questions Format, Answers & Procedures

This is just for information purpose only and this post is only meant to guide candidates that will be writing the National Identity Management Commission (NIMC) Aptitude Test for NIMC Recruitment 2012/2013. Some people have already done their own tests and some of the candidates were able to share with us what the questions look like (format) which we have been able to get answers to.

The candidates also shared with us the procedures before and after the examination.

NIMC aptitude test is a Computer Based Test (CBT), the test is composed of Objective questions containing 15 quantitative, 15 verbal, 10 logic, 10 current affairs. These questions are to be completed in 50 minutes.

This is not a sort of expo and don’t expect these same questions in your test. These are just some of the questions readers that have done the test shared with us and they might never be repeated.

NIMC Aptitude Test Questions Format, Answers:

1.)  A rancher is building a straight fence by stringing wires together, between posts twenty-five meters apart. If the fence is 100 meters long how many posts should the rancher use?

Ans: Five

2. Which of the five is least like the other four: A. Copper. B. Iron. C. Brass. D. Lead?

Ans: Brass

3. If you rearrange the following letters “PETJIRU” you’ll get the name of a:
 A. Country.
 B. Ocean.
 C. Planet.
 D. Animal.
 E. City.

Ans: Planet

4. Answer in ten seconds: Could David’s grandmother’s daughter be David’s grandmother?

Ans: Yes

5. Complete the series: 5,7,10,14,_,_.

Ans: 19, 25

6) If 950 is shared between musa and idris at ratio 3:5 how much idris get?

Ans: 593.75

7) 7+2/15+3/4+7/4 get d ans in decimal

Ans: 1.975

8) What is the least fraction between 9/19, 8/18, 5/9, 8/26

Ans: 8/26

9) The age of the girls in a class are 15,12,13,11 what is their median age?

Ans: 12.5

10) If a clock is at 11oclock it is at what degree

Under Current Affairs:

1. Who is hosting 2014 soccer world cup. 

Ans: Brazil

2. Who is d senate president and speaker of house of reps.

Ans: David mark and Tambuwal

3. How many senators and house of reps do we have.

Ans: 108 and 360

4. Chair person of African union?

Ans: Mr. Hailemariam Desalegn

5. DG of NIMC.

Ans: Chris Onyemenam

6. What is the former name of NIMC.

Ans: Department of National Civic Registration (DNCR)

7. The athletes with d highest medals in Olympic history?

Ans: Michael Phelps

It was also gatheres that after the test, candidates are to undergo verification using a valid ID such as drivers licenses, international passport, etc some centers also did biometric verification.

We wish you good luck in your aptitude test!


JOIN NGScholars on Telegram for Instant Updates.

If you find this post useful, please share on Facebook, Twitter, WhatsApp, etc. using the buttons below. It will definitely help someone out there.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Do you want to ask any question or comment this post? Ask and get very fast answers on NGScholars Ask! CLICK HERE to go to the forum! . Click on Login and login with Facebbok


Don't want to miss an update?

Join over 143,000 Facebook Followers | Join over 29,000 Twitter Followers | Join over 26,000 Email Subscribers

Do you want to ask any question about this post? Ask and get very fast answers on NGScholars Ask!CLICK HERE to go to the forum! . Click on Login and login with Facebbok.

4 Comments

  1. Rose ALABI March 15, 2013
  2. Olobe March 23, 2013
    • NGScholars March 24, 2013
  3. Ok March 26, 2013

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.